e-sportsKryesore

Shpërthimi i basteve të Esports

Me pothuajse të gjitha ngjarjet kryesore sportive të anuluara për shkak të pandemisë, kompanitë e basteve sportive dhe lojërat e fatit u kthyen sytë drejt universit të esports në kërkim të një zgjidhje gjatë muajve të parë të mbylljes COVID-19. Ndërsa fillimisht ngjarjet e mëdha të esports u anuluan gjithashtu, garat profesionale të lojërave së shpejti filluan të zhvillohen në internet. Meqë garat e vetme profesionale “sportive” që transmetohen me konsistencë, garat e esports mbushën boshllëkun për shumë operatorë sportive.

Luckbox, Unikrn dhe shënuesit e tjerë në internet që specializohen në esports kapën valën e parë të shpërthimit të basteve të esports, duke raportuar rritje të jashtëzakonshme në bastet totale të vendosura në platformat e tyre që nga mbyllja e pandemisë.

DraftKings, Bet365 dhe platformat e tjera të basteve sportive në internet filluan të ofrojnë produkte në lidhje me esports në mënyrë specifike për t’u bërë thirrje betuesve ekzistues të sporteve në një format të njohur dhe me mundësi të shumta bastesh. Las Vegas dhe industria e kazinove u ndoqën shpejt, dhe Bordi i Kontrollit të Lojërave në Nevada miratoi librat sportivë për të marrë bastet në ESL One: Dota 2, DreamHack Masters Spring, FIFA League, Overwatch League, League of Legends Championship Championship etj.

Disa analistë të industrisë dhe krijuesit e librave parashikojnë që edhe kur sportet tradicionale bëjnë kthimin e tyre (në formën e tyre aktuale të turmës ose pas përfundimit të pandemisë), siç mbështetet nga disa burime të të dhënave, rritja në bastet e esports duhet të vazhdojë të shpërthejë. Sipas një raporti që rishikoi të dhënat e basteve nëpër 10 librashitës midis muajve Mars dhe Prill të këtij viti, pati 40 herë rritje në bastet e esports, kryesisht të ushqyera nga dy tituj kryesorë të esports, NBA2K dhe FIFA.

Megjithëse një rritje e tillë e konsiderueshme në bastet e esports nuk është për t’u habitur duke pasur parasysh madhësinë fillestare të tregut dhe zbrazësinë e shkaktuar nga anulimi në të gjithë botën i ngjarjeve tradicionale sportive, studimi zbuloi gjithashtu se gjysma e audiencës bazë të basteve të esports përfaqësohet nga të ardhura të larta, me kohë të plotë profesionistë midis moshës 26 dhe 35 vjeç.

Duke marrë parasysh se demografia kryesore e lojtarëve të esports u rrit duke luajtur lojëra kompjuterike dhe / ose tastierë, disa të brendshëm të industrisë parashikojnë mundësi të rritjes afatgjata, pasi lojtarët bëhen më të arsimuar në esports dhe ofertat e tij. Për më tepër, analistët theksojnë rritjen e mundësive të basteve në esporte për faktin se-

(i) Një ndeshje e vetme e FIFA-s zgjat 8-15 minuta ndërsa një ndeshje futbolli zgjat afër 2 orë, dhe

(ii) Konkurrencat e Esporteve ndodhin gjatë gjithë vitit pa periudha jashtë pikut.

Që prej vendimit të Gjykatës Supreme të vitit 2018 që shpalli antikushtetues një ndalim federal të basteve sportive, tregu i basteve sportive të Shteteve të Bashkuara u rrit në mënyrë të qëndrueshme me 17 shtete që iu bashkuan Nevadës për të lejuar bastet ligjore sportive në forma të ndryshme. Investimet në esports dhe lojrat vazhdojnë të rriten duke sinjalizuar rritjen e vazhdueshme në këtë hapësirë.

Ndërsa lojërat e fatit janë duke patur një moment pa ngadalësim të dukshëm në horizont, vetëm kthimi ynë në normalitet do të përcaktojë vendin e tij në strukturën më të gjerë të basteve sportive.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.