F1Kryesore

Renault proteston ndaj Racing Point për herë të tretë

Renault protestoi për herë të tretë të Dielën kundër rivalëve të saj në Formula 1, Point Racing Point, një vendim që pritej nga pjesëmarrësit lidhur me ligjshmërinë e makinës që mban motorin e Mercedes.

Renault kishte protestuar më parë pas Grand Prix së Styrian dhe Hungarisë.

Ekipi francez mund të vazhdojë të protestojë derisa çështja të zgjidhet dhe një seancë pritet javën e ardhshme. Të dy palët pastaj mund të apelojnë kundër vendimit.

Protesta e së Dielës përfshiu vetëm makinën e shoferit kanadez Lance Stroll, i cili mbaroi i nënti, pasi gjermani Nico Hulkenberg nuk ishte në gjendje të niste.

Gjermani zëvendësoi meksikanin Sergio Perez, i cili testoi pozitiv për COVID-19.

Makina e këtij viti Racing Point është quajtur “Mercedes Pink” për shkak të ngjashmërisë së saj të mrekullueshme me W10 fituesin e titullit të vitit të kaluar.

Racing Point, i cili përdor motorë Mercedes dhe kuti ingranazhesh, ka deklaruar hapur se ata kopjuan Mercedesin 2019, por brenda rregulloreve. 

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.