e-sportsKryesore

Platforma: Lojërat e lojërave në Londër dhe baret e esports rihapen dhe ribotohen

Kur urdhrat për bllokim u vendosën në Mbretërinë e Bashkuar në Mars 2020, më shumë se një javë pasi disa kombe të tjera evropiane, baret dhe restorantet ishin disa nga pjesët më të prekura nga ekonomia e mbizotëruar nga shërbimet e MB. Platforma, një lojrave e pavarur dhe esports bar-restorant me qendër në Lindjen e Londrës, nuk ishte përjashtim.

Sidoqoftë, në vend që të binin mënjanë, vëllezërit bashkë-themelues të Zvicrës të Platformës Tomaso dhe Nicolò Portunato, CEO dhe COO, përkatësisht, shfrytëzuan shumicën e rënies duke i dhënë vendin (treguar më poshtë para-bllokimit) një qira të re të jetës.

Tani, me kufizimet e bllokimit që fillojnë të lehtësohen, bar ka rihapur në stil serioz me një dizajn të ri, meny dhe markë të re të vendit. Këtu mësojmë më shumë rreth pamjes së rifreskuar të Platformës, dhe pse bashkëthemeluesit vendosën të bëjnë ndryshime të tilla.

 

“Beenshtë shumë e çuditshme të mbyllesh për përvjetorin tonë të parë, por ne kemi punuar shumë me forcë për të rivendosur dhe rifreskuar markën dhe ofertën tonë,” tha Nicolò. “Rezervimi ka qenë shumë i mirë për fundjavën e rihapjes duke marrë parasysh që Gushti është [zakonisht] muaji më i keq i vitit për ne.”

E hapur edhe një herë që nga 1 gusht, Platforma ka zbatuar një sërë masash paraprake për t’i mbajtur mysafirët sa më të sigurt sa të jetë e mundur mes kërcënimit të vazhdueshëm të COVID-19. Së bashku me orët e reduktuara të hapjes (ata tani janë hapur të Mërkurën deri të Dielën), ndarësit PVC janë vendosur për të ndarë stacionet e lojërave, dhe stafi do të pastrojë me përpikëri periferitë dhe pikat e tjera të kontaktit ndërmjet seancave për të kufizuar transmetimin e virusit. Megjithëse shëtitjet janë të mirëseardhura, ato janë gjithashtu të kufizuara, kështu që Tomaso dhe Nicolò këshillojnë mysafirët të rezervojnë një lojëra elektronike në internet.

Ndërsa kërcënimi i virusit dhe kufizimet e qeverisë pengojnë aftësinë e Platformës për të pritur ngjarje më të mëdha sociale siç është vrima e ujitjes Esports, një ngjarje që u organizua në bashkëpunim me Esports Insider vitin e kaluar, Tomaso dhe Nicolò janë të vendosur për t’u siguruar vendasve një argëtim, mjedis i sigurt për tu takuar në një distancë sociale dhe për të parë esports.

Tomaso theksoi rëndësinë e një mjedisi të sigurt ndërsa bisedoi me ESI në fillim të këtij viti: “Nëse qeveria merr masa që ne mendojmë se nuk janë të sigurta për klientët tanë dhe stafin tonë, ne nuk do t’i ndjekim ato menjëherë [menjëherë]. Thuaji ata thonë: “Në rregull, njëqind njerëz janë në rregull” dhe ne nuk ndjehemi sikur të jetë lëvizja e duhur, ne do të vendosim kufijtë tanë për ndoshta 50 njerëz në të njëjtën kohë.

Në maj, Platforma u përpoq të rikrijojë atmosferën e saj të ngjarjeve me sezonin inaugurues të Lidhjes WFH; një konkurs korporativ, me zemër të lehtë, ku lojtarët përfaqësojnë kompanitë e tyre. WFH League është në pronësi të bashkuar dhe operohet nga Esports Insider, dhe në sezonin e parë paraqiten kompani të tilla si Barclays, Noblechairs, Kontrolfreek dhe më shumë në FIFA 20 dhe Counter-Strike: Global Offensive (Wingman).

Një synim kryesor i kësaj, si dhe të qenit një mënyrë për të sjellë korporatat më shumë në “botën e esports” dhe të ofroni një mundësi argëtuese për rrjetëzim, për të mos përmendur një lehtësim nga tendosja e bllokimit, ishte mbledhja e parave për lojrat me bazë në Mbretërinë e Bashkuar bamirësi Efekt special. Në total, u ngritën më shumë se 1.200.

Tom Donegan, Mbledhja e Fondeve të Liderit të Ekipit dhe Komunikimet në Efektin Special tha: “Ne e donim shumë të ishim pjesë e turneut të parë dhe ishte vërtet zemëruese për të parë të gjithë të përfshirë në sulm pas kauzës: ekipe, casters, dhe organizatorë të gjithë duke bashkuar forcat për të ngritur fonde shumë të nevojshme dhe ndërgjegjësim për Efekt special!”

Përderisa ne presim ngjarje të mëtejshme emocionuese në Platformë kur kufizimet janë të qetë, rrini të bindur për ESI për më shumë informacion mbi Sezonin 2 të Luftës së WFH.

Si dhe duke u përgatitur për të rihapur, Tomaso dhe Nicolò kanë kaluar kohë gjatë mbylljes duke rifreskuar faqen e tyre të internetit, vetë vendin dhe menunë e tyre. Me shkronja të reja dhe asete të rivendosura, Platforma duket se ka dizajnuar plotësisht veten – të paktën në materialin promovues dhe në faqen e saj të internetit.

Kur folëm me vëllezërit, ata përmblodhën rebrand si: “E paparashikueshme dhe e gjallë ndërsa ishin duke ftuar për lojtarë dhe jo-lojtarë – duke ripërcaktuar lojrat tradicionale siç e njohim ne. E gjithë përvoja përmban nyje ndaj lojërave video të fëmijëve dhe parullat tërheqëse, duke ju zhytur në një univers të gëzuar. “

Vetëm koha do të tregojë nëse publiku do të ndjehet mjaft i qetë për të dalë nga siguria e shtëpive të tyre në të ardhmen e tyre të afërt dhe të mblidhet në funksione jo thelbësore, por pasojat nga klientët e rinj dhe ekzistues do të jenë thelbësore për suksesin e Platformës. Pritja është, me masat paraprake, Londinezët do të ndjehen mjaft të sigurt për të vizituar vendin e ribranduar.

Që nga rihapja e fundjavës së kaluar, Nicoli komentoi se gjërat kanë shkuar mirë: «Ne ishim të zënë të shtunën dhe bëmë më mirë sesa e njëjta e diel e vitit të kaluar. Përgjigja ishte vërtet e mirë; kemi pasur rregullore që u kthyen dhe ata ishin të befasuar për të gjitha përmirësimet e bëra, veçanërisht në ushqim. Nuk mund të shpresonim për një fundjavë të rihapjes më të mirë; fryma e ekipit ishte e mahnitshme dhe klientët ishin shumë të lumtur që na panë hapur.”

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.