F1Kryesore

Ndryshimi i mënyrës së motorit të F1 shtyhet deri pas Grand Prix-it të Belgjikës .

Formula 1 do të shtyhet, pasi javën e ardhshme Grand Prix i Belgjikës ka planifikuar të kufizojë mënyrat e motorit në kualifikime.

FIA nuk ka nxjerrë ende një direktivë teknike për këtë çështje.

Ndryshimi do të kërkonte që ekipet të përdorin të njëjtat mënyra motori gjatë kualifikimit siç bëjnë në garë, ku fuqia zakonisht rritet vetëm në maksimum në breshëri të shkurtër për të ruajtur jetën dhe besueshmërinë e motorit.

Mercedes këtë sezon ka filluar çdo garë nga poli, duke fituar pesë nga gjashtë.

“Eshtë e qartë të na ngadalësoni, por nuk mendoj se do të sjellë rezultatin e dëshiruar,” tha kampioni botëror Hamilton, i cili udhëheq Max Verstappen të Red Bull me 37 pikë.

Drejtori i ekipit Toto Wolff u tha gazetarëve pas Grand Prix-it Spanjoll të së Dielës, se një ndalim kualifikues mund të funksiononte në favor të Mercedes në garë.

Mercedes ka një mënyrë të fortë kualifikimi që i jep shoferëve më shumë fuqi për fazën e rëndësishme dhe të tretë.

“Nëse Formula 1 do të ndalonte mënyra të caktuara të motorit në sezon, unë mendoj se me të vërtetë do të na ndihmonte në garë,” tha austriaku.

“Nëse mund të shmanget dëmtimi i njësisë suaj të energjisë në ato pak xhiro kualifikuese që keni në dispozicionin tuaj, në Q3 dhe më pas në xhiron e çuditshme në garë, matrica e dëmtimit zbret ndjeshëm.”

“Pra, nëse ne nuk bëjmë pesë xhiro në modalitetin kualifikues, marrim 25 xhiro më shumë performancë në garë … dhe madje edhe nëse mund të na dëmtojë më shumë në kualifikime, gjë që nuk jam i sigurt, di të them se të gjithë të përfshirët në garë do të lëndohen”

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.