FutbollKryesore

Markat e klubeve me vlera më të larta në botë. Kryesojnë, Barca, Man Utd dhe Liverpool

30 korrik –

Real Madrid është marka (brandi) më e çmuar në botën e futbollit, sipas specialistëve të vlerësimit të markave, Brand Finance. Barcelona vlerësohet vetëm 6 milion euro më pak ku në vendin e tret vjen Man Utd me një diferencë prej 105 milion € nga Reali, por 62 milion € para Liverpoolit i cili renditet në vendin e katërt. 

Raporti vjetor Brand Finance shikon vlerat e 3.500 klubeve në botë dhe këtë vit merr në konsideratë rënien e pashmangshme të vlerës së shkaktuar të brandeve nga pandemia e Covid-19. 

Covid-19 bëri që vlera e brandeve totale të 50 klubeve më të mëdha të bjerr për herë të parë në gjashtë vitet e fundit me një rënie prej 751 milion €.

Ndërsa ndikimi i plotë në të ardhurat e klubit Covid-19 nuk është parë ende raporton Brand Finance.

Klubet e Premier League mbizotërojnë në renditje me 6 prej 10 brandeve të para të jenë të përfshira si dhe 19 në 50-në e më brandeve më të shtrenjta. Manchester United pa që vlera e markës së saj ra me 11% në 1,314 milion €. Liverpool u zhvendos mbi Manchester City duke parë vlerën e brandit të saj të rritet nga 1,191 milion € në 2019 në 1,262 milion €, një rritje prej 6%. Chelsea ra në vendin e 8-të pasi vlera e saj ra për të katërtin vit radhazi në 949 milion €.

Real Madrid me 1.419 milion € është pothuajse dyfishi i vlerës së markës së Arsenalit, i renditur në vendin e 10-të me një vlerë 719 milion €.

Krahasoni këtë me vlerën e markës së Leicester City e cila është rritur me 44%, por gjithsesi është vetëm në 333 milion €.

Bayern Munich në mënyrë të pashmangshme drejton klubet gjermane dhe renditet në vendin e 6-të më të klubeve me një vlerë marke prej 1,056 milion €, 20% më pak se një vit më parë. 

Klubi kryesor i Italisë, Juventus mbetet jashtë 10-së  por raportohet se diferenca midis 11 dhe 10 (Arsenal) është ulur me mbi 100 milion €. Në një kohë ekuivalente, hendeku midis Juventusit dhe për këtë arsye klubit të 12-të, Borussia Dortmund, është rritur me mjaft 100 milion €.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.