FutbollKryesore

Liverpool ishte ‘në rrugën e duhur’ për të fituar titullin e Premier League nga ndeshja parësore, thotë trajneri Peter Krawietz

Peter Krawietz ka pohuar se ai besonte që Liverpool ishte “në rrugën e duhur” për lavdinë e Premier League pas ndeshjes së parë të sezonit.

Reds kishin lëshuar titullin në modën agonizuese një vit më parë, duke përfunduar në një farë mase të trembur të Manchester City, pavarësisht se mblodhën 98 pikë vetë – një rekord për vendin e dytë.

Por nuk kishte asnjë dëshmi të dëshpërimit në fillimin e tyre në fushatën pasuese, e cila shënoi 27 fitore dhe një barazim nga 28 ndeshjet hapëse

Kjo formë formimi siguroi që destinacioni i trofeut të ishte rrallë i pasigurt, megjithëse ndihmësi menaxheri Krawietz ishte i kujdesshëm për të festuar shumë herët.

“Se të kishte qenë e mundur, unë e dija para sezonit për shkak të performancës së mirë të sezonit të kaluar,” tha ai.

“Pothuajse rreth ditës së ndeshjes një pas një sezoni të vështirë para-sezonit, unë ndjeva se djemtë ishin në shënjestër. Ata e kuptuan dhe se ishin të uritur – gjë që ishte e rëndësishme pasi fituan Ligën e Kampionëve – mbetën të uritur dhe që ata e përdorën këtë përvojë nga sezoni më parë të mbetet uria.

“Pra, ndjesia që kisha se mund të ndodhte, e kisha që nga fillimi i sezonit. Pastaj vazhduam dhe e vazhduam këtë rrip dhe vazhdonim, vazhdonim, kështu që e dija që kishte qenë e mundur.

“Por futbolli është i veçantë gjithmonë dhe e kaluara jonë na mëson të mos festojmë shumë herët. Doneshtë bërë kur të jetë bërë, kështu që unë në të vërtetë besoja se ishte bërë kur të ishte bërë – momenti që Manchester City nuk mund të fitonte kundër Chelsea dhe ai ishte bërë “

Krawietz po mbyllet në pesë vjet në Anfield pasi u bashkua me klubin së bashku me menaxherin Jurgen Klopp në Tetor 2015.

Duke reflektuar atë që ka qenë një periudhë e paharrueshme, ai shtoi: “Historia e klubit, stadiumit, tifozëve, mbështetësve, e gjithë atmosfera – është me të vërtetë e veçantë.

“Gjithçka përshtatet së bashku, duke filluar me himnin tonë, duke filluar me historinë e klubit, duke fituar tituj dhe duke kapërcyer edhe periudha të vështira – qëndroni së bashku, qëndroni të fortë, vazhdoni, gjithçka.

“It’sshtë e veçantë dhe i përshtatet rrugës sonë, në mënyrën se si ne do të donim të luanim futboll. Ndihet mirë, ndjehet mirë dhe ndihet i fortë”.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.