F1Kryesore

Lewis Hamilton vlerëson qëndrimin e F1 ndaj protestës kundër kundër racizmit

Lewis Hamilton theksoi rëndësinë e përcjelljes së mesazhit ‘End Racism’ të Formula 1 pasi shoferet treguan një front më të unifikuar gjatë Grand Prix e Britanisë.

Ndërsa nuk pati qëndrim universal për të rënë në gjunj që të gjithë pilotët, kampioni botëror iu bashkua edhe 12 të tjerëve të cilët u ulën, ndërsa shtatë u zgjodhën të qëndrojnë në këmbë – të gjithë shoferët kontribuan në një video anti-racizëm të transmetuar para garës.

Ashtu si në xhirot e mëparshme, Hamilton kishte veshur një bluzë Black Black Lives Matter ’, ndërsa shoferët e tjerë kishin veshur bluza që thonin End/Fund Racizmit’.

Hamilton fitoi në kushte dramatike, çaloi sipër vijës me një gome të sheshtë dhe reflektoi pozitivisht në përparimin e bërë përpara garës.

“FIllimisht, unë jam shumë i lumtur me atë që kanë bërë organizatorët e F1”, tha Hamilton.

“Javën e kaluar kam pasur biseda me të vërtetë të shkëlqyera në Zoom me Chase (Carey) dhe Ross (Brawn) për atë që mund të bënim më mirë dhe si mund të forconim qasjen tonë dhe të tregojmë më shumë unitet së bashku.

“Unë nuk e di se si dukej në TV, por u ndje shumë më i organizuar dhe nuk u desh shumë kohë për të kaluar ato 10 minuta shtesë.

“Ajo që është me të vërtetë e rëndësishme është ta ruajmë atë sepse kemi këtë platformë të jashtëzakonshme që po shikojnë kaq shumë njerëz.

“Të gjithë ne duhet të kujtohemi çdo herë e sa gjëra serioze mund të jenë në mënyrë që njerëzit të jenë të vetëdijshëm për to.

“Ky është një diskutim i vazhdueshëm, por kam besim se do të shoh mendimin e të gjithëve dhe do të shkoj atje”.

 

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.