FutbollKryesore

Infantino del i pafajshëm, FIFA pushon çështjen e koluzionit kundrejt tij.

Të Mërkurën (19 Gusht ),Komiteti FIFA vendosI mbylljen e çështjes kundër Presidentit Gianni Infantino,i cili po përballet me një hetim penal në Zvicër për shkak të dyshimit të një kolosioni me prokurorin më të lartë të vendit.

“Pas shqyrtimit të dokumentacionit dhe provave përkatëse, Kryetari i Dhomës së Hetimit ka vendosur të paraqesë ankesën dhe të mbyllë çështjen” deklaroi FIFA

Infantino, i cili ka qenë përgjegjës për organin drejtues të futbollit botëror që nga viti 2016, është objekt i një hetimi nga prokurori zviceran pas një dyshimi për bashkëpunim midis tij dhe Prokurorit të Përgjithshëm Zviceran Michael Lauber, ky i fundit dha dorëheqjen muajin e kaluar .

Dhoma e Hetimit e FIFA kishte hapur një hetim paraprak mbi Infantino mbi raportet e pretendimeve të shkeljeve etike, “duke përfshirë prenotimin e FIFA-s të një fluturimi privat nga Suriname në Gjenevë dhe takimeve midis Presidentit të FIFA-s dhe Michael Lauber.”

Por për shkak të mungesës së provave të pamjaftueshme për ecurinë e mëtejshme të hetimeve u vendos pushimi i cështjes.

“Në bazë të informacionit të disponueshëm deri më tani, asnjë aspekt i sjelljes së analizuar nuk përbën shkelje të rregullave të FIFA – disa aspekte nuk janë as të përfshira në dispozitat e Kodit Etik të FIFA-s, as nuk justifikojnë ndërmarrjen e ndonjë forme veprimi , përfshirë atë të një pezullimi të përkohshëm “, shtoi FIFA në deklaratën e saj.

Infantino kishte insistuar në mbrojtje, se ai nuk kishte “asgjë për të fshehur”, pavarësisht faktit se prokurorët zviceranë kishin filluar një hetim penal kundër tij.

Në një letër drejtuar 211 anëtarëve të FIFA-s, Infantino tha se nuk kishte “arsye faktike për hapjen e një hetimi penal”.

Infantino dhe Lauber thuhet se kanë zhvilluar një seri takimesh sekrete në 2016 dhe 2017, por kreu i FIFA tha se takimet kishin të bënin me rivendosjen e “besimit të publikut në institucionin tonë” pas një serie skandalesh.Ai pretendon se ato takime ishin “në asnjë mënyrë sekrete dhe sigurisht jo të paligjshme”.

Avokati kundër korrupsionit që përfaqëson Infantino gjatë gjithë kohës kishte besimin  se çështja do të ishte në favor të tij .

Nga ana tjetër, Jean-Pierre Mean, një specialist antikorrupsion i punësuar në Maj nga FIFA në emër të Infantino, i tha agjensisë globale AFP, “Nuk ka asgjë të keqe të takosh një avokat, madje edhe joformalisht.Eshtë mjaft e zakonshme dhe nuk është kriminale.”

“Deklaroni vetëm një ankesë anonime”. “Ende nuk e kemi parë “ – përfundoi Mean

Përveç çështjes Infantino,të Mërkurën FIFA zbuloi se ndikimi i pandemisë koronavirus në të ardhurat ka prirje  të mbetet “relativisht i ulët” pasi shumë prej të drejtave tregtare të organizatës janë shitur tashmë.

Ai parashikoi një kthim pozitiv prej 100 milion dollarësh amerikanë (136 milion dollarë amerikanë) në buxhetin e tij të rishikuar për 2019-22, me anulimin e Kupës së Konfederatave të vitit të ardhshëm dhe shtyrjen e Kupës së Botës të rinovuar për klube, pjesërisht të kompensuar nga rrjedhat e tjera të të ardhurave .

 

 

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.