F1Kryesore

Honda e befasuar nga përparimi i Mercedesit që nga viti i kaluar

Përmirësimi që Mercedes ka bërë me njësinë e tij të energjisë që nga viti i kaluar e habiti Honda habitur, pranoi prodhuesi japonez i motorit.

Në konferencën e djeshme për shtyp, Toyoharu Tanabe, drejtor teknik i Honda F1, tha se ishte befasuar nga përparimi i Mercedes nga vjet deri si vjet.

“Ne kemi identifikuar pikat tona të dobëta dhe pikat e forta të tyre. Nuk është e lehtë, por ne përpiqemi t’i kapërcejmë ato në përputhje me rrethanat, për sa i përket kualifikimit dhe gjithashtu distancës së garës. Kjo është arsyeja pse ne punojmë shumë me inxhinierët tanë në Japoni dhe me Milton Keynes për t’i rikuperuar ato. “

Red Bull dhe AlphaTauri diskutuan strategjinë e tyre për pjesën tjetër të sezonit me Honda në një takim pas garës së mëparshme në Hungari.

“Ishte koha e mirë për të parë tre garat e kaluara, kështu që kishim kohë të takonim anëtarët e ekipit tonë,” tha Tanabe në përgjigje të një pyetje nga RaceFans.

“Ne diskutuam performancën, ato që mësuam nga të tre garat e mëparshme dhe ndamë informacionet lidhur me to. Më pas, folër për planet e ardhshme, jo vetëm për Silverstone por  për të gjithë sezonin. “

Ekipet po përballen me ndërlikimin e shtuar këtë vit sepse nuk dinë se sa gara do të zhvillohen dhe cilat pista do të vizitojnë. Prandaj Honda dhe ekipet e saj diskutuan “si të përdorin PU për këtë sezon ashtu si dhe si të menaxhojnë performancën gjatë këtyre garave”, tha Tanabe.

Zhvillimi – avancimi i motorit për këtë sezon nuk është marrë parasysh, për arsye besueshmërie por edhe për shkak të urdhit të F1 për uljen e kostove.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.