F1Kryesore

Ferrari, McLaren dhe Williams nënshkruajnë “Marrëveshjen Concorde” të F1.

Të Martën (18 Gusht) , tre skuadrat më të vjetra dhe historikisht më të suksesshme të Formula 1 – Ferrari, McLaren dhe Williams kanë nënshkruar një reklamë të re “Marrëveshjen Concorde”.Ky nënshkrim solli angazhimin e sigurt të tre skuadrave deri në fund të vitit 2025.

McLarens duke shijuar pushtetin e tyre, ishin të parët që konfirmuan nënshkrimin me mbajtësit e të drejtave Liberty Media dhe FIA, veprim ky i pasuar nga rivalët e tyre italianë dhe anglezë.

“Kjo është marrëveshja e duhur në kohën e duhur për sportin, pronarët, skuadrat dhe veçanërisht tifozët”,  tha CEO i McLaren Racing në një deklaratë.

“Një sport më i drejtë është më i mirë për të gjithë: më shumë ekuilibër në shpërndarjen e të ardhurave dhe e vendos sportin në prioritet “- përfundoi Racing.

Brown, skuadra e të cilit ka garuar në kampionat që nga viti 1966 dhe ka fituar tetë tituj të konstruktorëve dhe 12 shoferëve, tha se marrëveshja e re do t’i bëjë skuadrat më të forta në mënyrë kolektive.

“Të gjithë duhet të heqin dorë nga baza për një rezultat më të madh, duke e bërë Formula 1 më konkurruese, emocionuese dhe e lulëzuar për brezat e ardhshëm, e cila nga ana tjetër siguron një sport të shëndetshëm për pjesëmarrësit dhe tifozët po ashtu”, shtoi Brown.

-Një koment tjetër ishte i Louis Camilleri, Drejtorit të Përgjithshëm të Ferrarit i cili tha se ishte një hap i rëndësishëm për të siguruar stabilitetin dhe rritjen e sportit.

“Ne kemi besim se partneriteti me FIA ​​dhe Liberty Media mund ta bëjë Formula 1 edhe më tërheqëse dhe spektakolare, duke e ruajtur statusin e tij të fundit të sfidës teknologjike,” shtoi Camilleri në një deklaratë.

Ferrari është skuadra e vetme që ka garuar në çdo kampionat botëror që nga fillimi në 1950, duke fituar 16 tituj të konstruktorëve dhe 15 kurora të shoferit.

Financat e Formula 1 janë goditur keq nga pandemia e Covid-19, me garat e deritanishme të drejtuara pa spektatorë, ndërsa të tjerat, siç është vitrina e Monaco Grand Prix, janë anuluar.

Williams, skuadra e tretë më e vjetër dhe më e suksesshme që aktualisht po lufton, tha se marrëveshja e re ishte “jetike” dhe “një mundësi e rëndësishme për Williams të vazhdojë në udhëtimin tonë përsëri në pjesën e përparme të rrjetit”.

Champions Mercedes gjithashtu planifikon të nënshkruajë rezistencën shumë shpejt .

Drejtori i ekipit të Mercedes, Toto Wolff kishte nënvizuar se marrëveshja e re dëmton skuadrën e tij financiarisht, ndërsa Ferrari kishte “mbajtur një pozitë më të favorshme

CEO i Formula 1 Chase Carey tha se garat e Grand Prix dhe Ferrari “kanë shkuar dorë për dore që nga viti 1950 dhe ne jemi të kënaqur që kjo marrëdhënie do të vazhdojë për një kohë të gjatë, pasi është pjesë e ADN-së së sportit”.

Ai vlerësoi “rolin konstruktiv të Ferrarit, gjithnjë i përqendruar në bërjen e pikës së motorit të fortë, më të drejtë dhe më të qëndrueshëm”.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.