F1Kryesore

F1 nga kalendar provizor këtë vit në kalendar “standard” për vitin 2021

Presidenti i FIA-s, Jean Todt thotë se Formula 1 aktualisht po performon në një kalendar “standard” për sezonin 2021, por duhet të mbetet fleksibël për ndikimet e ardhshme të pandemisë COVID-19.

F1 u detyrua të modifikojë në një orar të rishikuar shumë për vitin 2020, pasi pandemia botërore detyroi gjysmën e ngjarjeve të planifikuara të anuloheshin.

Programi aktual me 13 gara përfshin raunde të shumta në Red Bull Ring dhe Silverstone, dhe gjithashtu përmban pista të cilat nuk ishin fillimisht në kalendarin e vitit 2020, ku bëhesh fjalë për 22 ngjarje.

Ngjarjet e mëtutjeshme në Bahrein dhe Abu Dhabi do të shtohen, duke e marrë kalendarin në 16 ose 17 raunde.

F1 tradicionalisht do të kishte marrë tashmë pjesën më të madhe të orarit të tij në vend për vitin e ardhshëm deri tani, por përballet me sfida në planifikimin për vitin 2021 falë vazhdimit të pandemisë COVID-19 dhe situatave të ndryshme nga një vend në tjetrin.

Duke folur për të zgjedhur median duke përfshirë Autosport në Grand Prix e Britanisë, Todt tha se FIA ​​po punonte me F1 në orarin e vitit të ardhshëm për të cilën ai parashikonte një kalendar “standard” për të filluar, por theksoi domosdoshmërinë për fleksibilitet në planifikim.

“Mund të ketë një përsëritje të rolit midis Formulës 1 dhe rrjedhimisht FIA, mbajtësit të të drejtave tregtare ndaj rregullatorit dhe ligjvënësit,” tha Todt.

“Për promovuesin, po performon në kalendarin i cili më pas dorëzohet në FIA.

“Deri më tani, promovuesi po funksionon, mund të them, një kalendar tipik – por duke ditur që ne nuk e dimë nëse një kalendar tipik mund të funksionojë.

F1 ishte gati të krijonte një kalendar të bazuar më shumë në Evropë për vitin 2021 për shkak të furnizimit të qarqeve të klasës 1 si Mugello, Algarve, dhe për këtë arsye Nürburgring.

Todt tha se ndërsa marrja e ngjarjeve rezervë në vend për kalendarin e vitit të ardhshëm do të ishte përgjegjësi për F1, ai ishte krenar për shumën e gjurmëve të klasës 1 që do të hapeshin nëse kërkohej.

“Jam përsëri i sigurt se është përgjegjësi e CRH [për të gjetur pista rezervë].

“Diçka është e sigurt, F1 duhet të pritet në një pistë të klasit të parë. Ajo bën diferencën dhe përcakton se ku do të shkojmë.

“Thënë se është mjaft interesante fakti që do shihni listën me pistat e klasit të parë ku mjaft prej tyre nuk kan organizuar asnjë herë gara. 

“Ka shumë gjëra që mund të ndohin, aktualisht, puna jonë është krijimi i një kalendari tipik.”

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.