KryesoreUFC - MMA

Clarisse Shields: Ka më shumë ekspozim për femrat në MMA se sa në BOX..

Clarisse Shields mendon se femrat në boks nuk po marrin vëmendjen e njëjtë me atë që femrat marrin në artet marciale të përziera.

Emri më i rëndësishëm në boksin e grave është Clarisse Shields.

Ndërsa gëzon atë dallim, Shields beson se zonjat në boks, përfshirë edhe veten, nuk marrin një mundësi ekuivalente, sepse gratë që garojnë në MMA. Luftëtarët, si kampionia e tanishme botërore e grave UFC me dy ndarje Amanda Nunes, ish-kampione UFC për femra në bantam peshë – Holly Holm dhe mbretëruesia e kampionit të femrave Bellweight-Cries Cyborg, që mbretërojnë në peshë, kanë drejtuar në mënyrë rutinore ngjarje në TV ose pagesa për shikim.

Kampioni dy herë olimpik i artë dhe kampioni botëror me tre divizione pranon me lehtësi se zonjat në artet marciale të përziera po bëhen mundësi të barabarta si homologët e tyre meshkuj. Sidoqoftë, në boks është një histori e veçantë.

“Në MMA, ka vetëm më shumë ekspozim sesa boksi i femrës,” i tha Shields Brian Custer në The Last Stand Podcast. “E urrej ta përmend … nga unë thjesht duke parë media sociale, nga unë thjesht duke parë që ato janë ngjarja më e madhe në çdo kartë tjetër dhe njerëzit e tjerë po vijnë dhe mbushin arena për ta. Ne nuk e kemi atë në boksin e gruas. Unë kurrë nuk kam qenë në një shfaqje me pagesë ende, dhe unë jam një kampion botëror për ndarje tre herë. Por Gervonta ‘Tank’ (Davis) është. Thjesht nuk është e barabartë.

“Brenda MMA, më pëlqen shumë sepse është e barabartë. Ju keni marrë disa zëra ku më të mirët janë ngjarjet. Dhe ju keni një shumë të barabartë kur zonjat janë. Gratë janë të përfshira dhe në shfaqjet me pagesë edhe në boks, thjesht nuk është në një mënyrë ekuivalente ”.

Mburoja (10-0, 2 KO) garoi për herë të fundit në Janar, duke mposhtur Ivana Habazin me vendim unanim për t’u bërë kampione e unifikuar e boksierit të grave – dhe duke u bërë luftëtari më i shpejtë në historinë e boksit për të kapur një titull të 3-të botëror në tre klasa të ndryshme të peshave. 25-vjeçarja kupton që po kërkon kohë që boksi i grave të ketë sukses në MMA të grave. Ajo është e gatshme të përpiqet për gjithçka që do dhe të luftojë nën rreziqet e ngjarjeve serioze për të nxitur boksin e grave më shumë ekspozim, me shpresën se do të përkthehet në mundësitë e ardhshme për veten dhe të tjerët.

“Tashmë unë e kam njoftuar ekipin tim dhe Showtime se mund të luftoj në undercard të Errol Spence, Deontay Wilder ose Manny Pacquiao, ndonjë prej këtyre luftëtarëve të mëdhenj, Charlo’s së dyfishtë (Jerrell dhe Jemal). Unë mund të luftoj në undercard te këta djem, por unë nuk jam duke shkuar për të luftuar në undercard e askujt që nuk është një kampion botëror, veçanërisht në shfaqjet me pagim. “

 

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.