F1Kryesore

Brawn vlerëson fitoren ‘mahnitëse’ me tre rrota të Hamiltonit

Ish-shefi i skuadrës Mercedes Ross Brawn ka përshëndetur fitoren me tre rrota të britanikut Lewis Hamilton dhe e ka komentuar atë si ‘absolutisht mahnitëse’.

Fronti i majtë i Hamilton u zhvendos në xhiron e fundit ku drejtonte garën e së Dielës, duke e lënë kampionin e Formula 1, 3.8 km larg vijës së përfundimit dhe Max Verstappen i Red Bull duke ndjekur pas me gomat e buta.

Të dhënat e siguruara nga Mercedes treguan se Hamilton e përfundoi xhiron e fundit vetëm 22 sekonda më ngadalë se ai i mëparshmi.

Ai kaloi nëpër kthesat e shpejta të Copse dhe Stowe me grushta prej 141 mph dhe 133 mph, përkatësisht, duke arritur në 230 mph në Hangar Drejt me gomën e përparme të shkatërruar tashmë.

“Gara e Lewis dukej një fllad deri në xhiron e fundit të garës. Padyshim nuk ishte sepse ai ishte i shkëlqyer gjatë gjithë garës ,” tha Brawn, menaxher i përgjithshëm i Formula 1.

“Ai goditi 230 milje në orë drejt me vetëm tre rrota dhe një gomë të përparme të majtë që rrotullohej – absolutisht mahnitëse.

“Ai e gjykoi atë deri në fund si fituesin e garës me disa sekonda dhe është një shembull i shkëlqyeshëm i talentit dhe guximit të mahnitshëm të Lewis.”

Pirelli heton atë që ndodhi, dhe nëse ka mbeturina të mprehta apo veshje për të fajësuar, ndërsa shoku i skuadrës së Hamilton Valtteri Bottas dhe Carlos Sainz i McLaren po merren gjithashtu me dështime të vona.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.