e-sportsKryesore

Bilibili vendos të drejta absolute kineze për Kampionatin Botëror të League of Legends.

Riot Games njoftoi dje një marrëveshje me platformën kineze me video Bilibili që i jep asaj të drejta ekskluzive të transmetimit për ngjarjet e saj kryesore botërore të Legends Legends, dje. Marrëveshja tre-vjeçare do të fillojë me këtë Kampionat Botëror të Legjendave të Legjendave të Vjeshtës 2020 dhe gjithashtu do të përfshijë ngjarjet vjetore Fituese dhe All-Star të Sezonit të Mesëm.

Nënkryetarja dhe COO e Bilibili, Carly Lee, komentoi në një njoftim: “Jemi të ngazëllyer për të arritur këtë partneritet strategjik me Riot Games. Përgjatë dekadës së kaluar, ne kemi qenë dëshmitarë të zhvillimit të industrisë së esports nga një treg i ngrohtë në atë të rrjedhës kryesore që tani është një nga sportet më të njohura në mesin e të rinjve në Kinë. Numri i shikimeve të videove të estroveve në Bilibili arriti në 44 miliardë në vitin 2019. Bilibili do të shfrytëzojë këtë mundësi dhe do të ndihmojë Shanghai të ndërtojë pozicionin e saj drejtues në industrinë globale të esports. ” Sipas lëshimit, marrëveshja do të zhvillohet përmes Lidhjes së Legends Fituese Mid-Sezoni 2013. Bilibili gjithashtu do të prodhojë përmbajtje origjinale video dhe sipas kërkesës përreth garave, duke përfshirë përmbajtje që paraqesin lojtarët pro-pensionistë kinezë Jian “Uzi” Zi-Hao dhe Ming “Clearlove” Kai.

Riot Games, TJ Sports dhe Bilibili do të bashkë-prodhojnë një dokumentar të 10- vjetorit të veçantë në lidhje me Kampionatin Botëror të Legjendave që përqëndrohet

veçanërisht në ekipe nga League of Legends Pro League (LPL) të Kinës. Dokumentarë të tjerë janë planifikuar gjithashtu së bashku me ngjarje jashtë linje, me disa ngjarje të planifikuara për Kampionatin Botëror të këtij viti.

“Ne vazhdimisht shohim ta ndajmë sportin tonë nëpër platforma me fansat tanë, dhe Bilibili do të na ndihmojë të ndajmë spektaklin e Loports Esports për më shumë tifozë tanë në Kinë. Partneriteti ynë me Bilibili na lejon të transmetojmë transmetimet tona tek audienca e re dhe gjithashtu zhbllokon aftësinë tonë për të zhvilluar përmbajtje të freskëta dhe skenarë rreth lojtarëve tanë më të mirë profesionistë ndërsa kalojmë në dekadën tjetër të Loports Esports ”John Needham, Shefi Global i Esports at Riot Games , shtoi.

Partneriteti vjen menjëherë pasi Riot Games konfirmoi që Kampionati Botëror 2020 do të zhvillohet ende si një konkurs live në Kinë, megjithëse në një vend tjetër dhe me të gjitha ngjarjet e përqendruara në Shanghai.

Kampionati botëror i Legends of 2021 gjithashtu do të kthehet në Kinë, për të provuar dhe realizuar vizionin origjinal, në shkallë më të gjerë të Riot Games për turneun e këtij viti (i cili do të përfshinte raundet kualifikuese në qytete të tjera), me turneun e vitit 2022 të konfirmuar për diku në Amerika e Veriut.

Pekin News raportoi se Bilibili kishte jastëk 800 milion juanë (tani 87.9 milion) për një marrëveshje ekskluzive tre vjeçare për të transmetuar Kampionatin Botëror të Legjendave në dhjetor të vitit 2019, megjithëse botimi i sotëm është njoftimi i parë zyrtar për këtë çështje. Asnjë term zyrtar nuk u zbulua.

Tag

Artikuj relativë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U gjet bllokuesi reklamave

Të lutem, konsidero të çaktivizosh bllokuesin e reklamave për të na mbështetur.